Αρχική » Γενικά » Συμμετοχή του σχολείου μας στην Διεθνή μελέτη ICILS για τον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών στην Πληροφορική και τους υπολογιστές.

Συμμετοχή του σχολείου μας στην Διεθνή μελέτη ICILS για τον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών στην Πληροφορική και τους υπολογιστές.

Συγκεκριμένα, την περίοδο Μαΐου 2023 (5 και 10 Μαΐου), το Β1 τμήμα του σχολείου μας συμμετείχε στη διεθνή μελέτη για τον ψηφιακό εγγραμματισμό στην Πληροφορική και τους Υπολογιστές (International Computer & Information Literacy Study – ICILS).

Την ευθύνη της μελέτης έχει η Διεθνής Ένωση για την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικής Επίδοσης (ΙΕΑ), ενώ για τη χώρα μας υπεύθυνος φορέας για την υλοποίησή της είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), φορέας του Υπουργείου Παιδείας.

Η επιλογή του Β1 τμήματος ήταν τυχαία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μελέτης (μαθητές με 8 έτη σχολικής εκπαίδευσης – Β’ Γυμνασίου) και η συμμετοχή των μαθητών/τριών ήταν υποδειγματική και στις 2 φάσεις της.

Στη μελέτη συμμετείχαν με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στη Β’ τάξη καθώς και ο υπεύθυνος ΤΠΕ καθηγητής αλλά και ο κ. Διευθυντής του σχολείου.